Nasıl Giriş Yapabilirim?

• Hesabı olmayan öğrencilerin Yeni Hesap’a tıklayarak yeni hesap oluşturmaları gerekmektedir.
Pedagojik Formasyon

• Tercihleri yaparken kılavuzda belirtildiği gibi “Mezun Olunan Yükseköğretim Programı/Fakülte” bilgisi tercih yapılacak olan “Pedagojik Formasyon Programı” bilgisi ile uyumlu olmalıdır. Hatalı bilgi girişi yapan adayların başvuruları iptal edilecektir.

• Birden fazla farklı programdan mezun olan adaylar her bir mezuniyetleri için uygun olan Pedagojik Formasyon Programına başvuru yapabilir.

• Her mezuniyet programı için sadece 1 tercih yapılabilecektir.

• Başvuru esnasında verilen bilgiler ile kayıt esnasında verilen bilgiler uyuşmadığı takdirde adayın kayıt hakkı iptal edilecektir.

• Pedagojik formasyon eğitimi programları ilgili yönetmeliklere ve yönergelere uygun olarak yürütülmektedir. Bu kapsamda teorik derslere en az %70, öğretmenlik uygulamasında ise en az %100 devam zorunluluğu bulunmaktadır.

• Ayrıca Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında güz ve bahar dönemlerinde 12 hafta boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda haftada 6 ders saati staj yapılacaktır.

• Kesin kayıt işlemlerinden sonra hangi sebeple olursa olsun ücret iadesi yapılmamaktadır.

• Başvuru süreciyle ilgili her türlü resmi açıklama ve duyuru internet sitemiz http://aef.marmara.edu.tr üzerinden yapılmaktadır.

• Kayıtla ilgili soru/sorunlarınızı formasyon@marmara.edu.tr adresine iletebilirsiniz.